Home » Strukturno kabliranje

Strukturno kabliranje

cat5boxStrukturirana mreža kablova kategorije 5E/6 je standard koji vam omogućava spajanje svih vaših telefonskih i kompjuterskih krajnjih uređaja u jednu, jednostavnu za rukovanje infrastrukturu mrežnih kablova, i jednom kada ste instalirali strukturiranu mrežu kablova pitati će te se kako ste bez nje uspjeli do sada.

cat5mod

cat5mod

cat5mod

Dakle, što je potrebno za instalaciju? Pa, u početku, uz pomoć nacrta uredskog prostora, trebate odrediti gdje svi vaši telefoni, faks uređaji, modemi, osobna računala, printeri itd. trebaju biti smješteni i instalirani. Jednom kada imate te informacije, vaš sljedeći korak je odabir lokacije u vašoj zgradi koja će postati komunikacijska soba ili prostor (možda već postoji).

Po jedan kabel sada može biti proveden od komunikacijske sobe ili prostora do svake lokacije koju ste originalno identificirali na vašem nacrtu uredskog prostora. Ovisno o veličini vaše zgrade i prirodi vašeg posla, možda će biti potrebno provesti veliki broj kablova, što znači da će se trebati isplanirati određeni putovi kablova te zaštititi iste.

wallsocket

wallsocket

wallsocket

trunking

Vrlo je jednostavno krivo procijeniti količinu utičnica koja će vam biti potrebna i stoga je pametno instalirati više no što je potrebno za slučaj širenja poslovanja ili premještanja uredskog namještaja.

Jednom kada su svi kablovi instalirani, potrebno ih je terminirati. Specijalne utičnica sada mogu biti instalirane na krajevima kabla koji se nalaze po vašoj zgradi - oni su tipa poznatog pod imenom RJ45. Drugi kraj kablova se postavlja zajedno na prespojne ploče koje su, u stvari, redovi RJ45 utičnica, obično smješteni u kućište. Svaka utičnica je označena svojim osobnim brojem i njegova je odgovarajuća utičnica na prespojnoj ploči označena istim brojem u prespojnom ormariću.

stuk-kab

Nakon što je strukturno kabliranje završeno i temeljno testirano, morate učiniti da ova nova infrastruktura radi za vas. U vašem novom prespojnom ormariću, potrebno je rasporediti vašu LAN mrežu u formi rasklopne ploče, i konačno, biti će potrebno načiniti jednak raspored u prespojnom ormariću od vašeg telefonskog sustava. Svi vaši dostupni telefonski lokalni priključci mogu se postaviti na istu vrstu prespojne ploče koja se koristi za kablove, s lokalnim brojevima naznačenim na svakoj utičnici.

Sve što je sada preostalo učiniti jest uključiti sve vaše telefone, osobna računala i drugo u utičnice i načiniti popis brojeva utičnica u uporabi. Kako bi učinili posljednja potrebna spajanja, morate na kraj prespojne ploče spojiti telefonske lokalne priključke ili vaše LAN sklopke s odgovarajućim utičnicama. To se čini pomoću spojnih kablova, koji su kablovi s RJ45 utičnicama na oba kraja.

stuk-kab2

Sve buduće promjene i premještanja položaja radnog mjesta osoblja sada se mogu lako izvesti i vi ste u potpunoj kontroli vaše infrastrukture komunikacijskog umrežavanja.

S tehničkog stanovišta

Ovaj sustav polaganja kablova vam dopušta prijenos podataka visokom brzinom putem potpuno fleksibilne integrirane mreže. Dati će vam infrastrukturnu platformu na kojoj se mogu temeljiti potrebe telefonije i prijenosa podataka sada i u budućnosti.

Opus komunikacije jamče da sva instalacija strukturirane mreže kablova odgovara standardima i po završetku posla se certificira. To se može postići jedino uz pomoć visokokvalificiranih inženjera, komponenti, kablova i dodataka vrhunske kvalitete. Na kraju svake instalacije provodimo opsežan test te vam dostavljamo rezultate u obliku izvještaja.

Vrlo sam zainteresiran/a, kako da ga instaliram?

Sve što trebate učiniti jest kontaktirati nas za besplatno savjetovanje. Jednim telefonskim pozivom ste na putu k novom sustavu strukturirane mreže kablova.

Kontakt:

logo

 

Strukturno kabliranje

strukturno-kabliranje

Strukturirana mreža kablova kategorije 5E/6 je standard koji vam omogućava spajanje svih vaših telefonskih i kompjuterskih krajnjih uređaja u jednu infrastrukturu...

Što je to VoIP?

voip

VoiP (Voice over Internet Protocol) je opći pojam za glasovnu komunikaciju preko IP mreža poput Interneta ili drugih paketnih mreža.

ICT hardcore sistemi

ngr

Opus komunikacije ICT konfiguracije dizajnirane su sa najboljim i najpouzdanijim komponentama na tržištu. Naše sustave podešavamo do krajnjih granica...